Charlotte Geens

Charlotte

Charlotte Geens

Psycholoog / Systeemtherapeut


Ik ben Charlotte Geens, een jonge dertiger uit Olen. Ik ben afgestudeerd als klinisch psychologe aan de K.U.Leuven (2015) en volgde de vierjarige therapieopleiding Relatie-, gezins- en systeemtherapie aan I.P.R.R. (2022). Naast de praktijk werk ik als psycholoog bij het Jeugdteam van CGG Vagga te Antwerpen. Bij Coligo kunnen zowel koppels als jongeren tussen 12-18 en hun gezinnen, bij mij terecht voor een traject.

Koppels die vastlopen in conflicten, het gevoel hebben uit elkaar te groeien of op zoek zijn naar wat ze nodig hebben om samen verder te kunnen, kunnen gebaat zijn bij relatietherapie. Samen gaan we op zoek naar een nieuw evenwicht binnen de relatie. Hierbij maken we voldoende ruimte voor elke partner om op een veilige manier over hun gevoelens en behoeftes te spreken. Bij koppelbegeleiding zet ik dan ook vaak de emotie- en hechtingsgerichte bril op. We denken samen na over wat er tussen jullie speelt in patronen en communicatie, maar gaan ook verkennen of eerdere kwetsuren een impact hebben op jullie huidige relaties.

Bij jongeren kunnen allerhande thema’s als trauma, echtscheiding, gedrags- en emotionele moeilijkheden, levens- en gezinsvragen, .. aan bod komen binnen een systeemtherapeutisch kader. Dit betekent dat ik steeds de ruimere context betrek, soms door hen mee uit te nodigen, soms met andere creatieve methodieken. Ik werk op maat van elke jongere en gezin, hierdoor kan de samenstelling van de gesprekken wisselen tussen individuele of gezinssessies waar nodig. Ook belangrijke anderen buiten het gezin kunnen een plek krijgen tijdens onze begeleiding.

 

  • Werkzaam in de praktijk op zaterdagvoormiddag tussen 9-13u.
  • Erkenningsnummer psychologencommissie: 912115917.
  • Visumnummer FOD Volksgezondheid: 260782.
  • Lid van BVRGS (Belgische vereniging voor relatie- en gezinstherapie en systeemcounseling) 

Collega:
Vicky Reynaerts

Logo
THERAPEUTENPRAKTIJK